Bunătăți tradiționale, făcute cu pasiune, din fructe și plante din Munții Apuseni.
Ulei de rapiță 250ml
Uleiul de rapiță poate fi recunoscut ușor după culoarea aurie, mirosul pronunțat și gustul vegetal – aspru, dulceag, dar cu un punct ușor de amăreală. Uleiul de rapiță, numit și canola, este considerat a avea o mie de virtuți.
Telefon: 0728-115578
Program: luni-vineri, 9:00 - 17:00
Secretul uleiului de rapiță stă în grăsimile bune pe care le conține, cruciale pentru o sănătate de fier, fiind uleiul alimentar al cărui profil în acizi grași este ideal în raport cu necesarul nostru zilnic (acizi grași polinesaturați ( Omega 3 si Omega 6) 29%, acizi grași monosaturați 64%, în timp ce acizii saturați sunt doar 6,8%).
Consumat în mod regulat, uleiul de rapiță:
- anihilează trigliceridele în exces, are efect antiinflamator asupra vaselor de sânge;
- ajută la reducerea hipertensiunii și la scăderea nivelului de colesterol, prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere și diminuând riscul apariției unor boli cardio-vasculare prin scăderea nivelului de colesterol;
- are un rol important în buna funcționare a creierului, datorită acizilor grași pe care îi conține, în special Omega-3, care intervin în prevenirea depresiilor.
Utilizarea uleiului de rapiță pentru tratarea anumitor afecțiuni se face cu recomandarea medicului.
Uleiul de rapiță este excelent în salate calde sau reci, combinându-se perfect cu gustul de lămâie, cu aroma cărnii de vită sau a celei de somon, cu legumele coapte, sparanghelul, pastele sau orezul fiert. Calitățile sale sunt distruse însă prin fierbere sau prăjire la temperaturi foarte mari.