Bunătăți tradiționale, făcute cu pasiune, din fructe și plante din Munții Apuseni.
Ulei de in 250ml
Uleiul de in obținut prin presarea la rece a semințelor de in brun, certificate eco, este un ulei 100% natural, cu multiple beneficii asupra organismului. Se caracterizează printr-o culoare galben-aurie, un parfum ușor picant, care amintește de mirosul de fân și iarbă proaspăt cosită.
Telefon: 0728-115578
Program: luni-vineri, 9:00 - 17:00
Tehnologia presării la rece ajută la păstrarea gustului natural, specific semințelor, permite extragerea într-o proporție mai mare a nutrienților, antioxidanților, vitaminelor, mineralelor etc., comparativ cu celelalte procedee (presare la cald sau rafinare).
Uleiul de in este benefic pentru întreg organismul uman, de la sistemul nervos, cardiovascular, reproducător, până la sistemul circulator și sistemul imunitar. Uleiul de in este bogat și în fibre care curăță colonul de substanțele toxice și stimulează digestia. Proteinele din uleiul de in sunt ușor digerate de organism și conțin aminoacizi de care organismul are nevoie. De asemenea, în componența uleiului de in intră și lignanii, substanțe cu puternice proprietăți antioxidante, anticancerigene, antivirale și antibacteriene. Lignanii previn și luptă împotriva a numeroase tipuri de cancer, printre care și cancerul de sân și colon.
Efectele secundare ale uleiului de in: Printre efectele secundare ale consumului de ulei de in se numără balonarea și gazele intestinale, simptome care apar de obicei la începutul dietei cu acest ulei.
Uleiul din semințe de in se folosește în stare crudă la salate, sosuri, paste, supe și alte mâncăruri nepreparate termic.
Tratamentul cu ulei de in trebuie să fie unul individualizat și în funcție de recomandarea medicului.
Precauții! Femeile însărcinate trebuie să evite consumul de ulei de in, deoarece acesta poate cauza nașteri premature și schimbări de metabolism. Și femeile care alăptează trebuie să evite uleiul de in.