Bunătăți tradiționale, făcute cu pasiune, din fructe și plante din Munții Apuseni.
Sirop de flori de păpădie 300 ml
Ingrediente: flori de păpădie 6%, apă de izvor, suc de lămâie 5%, zahăr 45%.
Conținut total zaharuri: maxim 60%.
Produs de casă, fiert, sterilizat în baie de apă. A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui. A se agita înainte de folosire. Diluție recomandată 1:5. A se refrigera după deschidere și a se consuma în 30 de zile.
Valori nutriționale (pentru 100 ml): valoare nutritivă 250 kcal, proteine 0 g, lipide 0 g, glucide 60 g, fibre alimentare 0 g.
Telefon: 0728-115578
Program: luni-vineri, 9:00 - 17:00
Culese în fiecare an, în mai, de mama Elena chiar din curtea cabanei noastre, florile galbene și pufoase de păpădie sunt transformate cu grijă în prețiosul sirop cu reflexii aurii, care înmagazinează vitamine și toată energia soarelui de primăvară.
Păpădia (Taraxum officinale) are cel mai puternic efect detoxifiant, tratează bolile rinichilor și ficatului, este utilă în caz de hipertensiune, diabet și folosită în diete datorită vitaminelor K, A, C și calciului, fierului și potasiului.
Băutură răcoritoare sau medicament, siropul de păpădie este întotdeauna deliciul celor mici, alături de o prăjitură sau niște biscuiți.